Polityka Prywatności

W trosce o Państwa bezpieczeństwo i komfort oraz najwyższą jakość świadczonych przez nas usług wdrożyliśmy w naszej firmie przepisy o ochronie danych osobowych.

Informujemy, że w Ecopolplast sp. z o.o. Wyspiańskiego 13a 84-300 Lębork obowiązują zasady RODO.

Przyjęcie europejskich standardów ochrony danych osobowych oraz wprowadzenia Polityki Bezpieczeństwa, dają możliwość zagwarantowania bezpieczeństwa danych osobowych Klientów oraz skutecznej realizacji ich oczekiwań. W tej chwili w naszej firmie, wszystkie etapy obsługi klienta są dokładnie dokumentowane i monitorowane. Zdobywane w ten sposób wnioski umożliwiają natychmiastowe korygowanie nawet najmniejszych odchyleń od obowiązujących procedur i standardów. Dzięki temu proces przetwarzania danych osobowych naszych Klientów jest zawsze w pełni bezpieczny. Regularnie badany jest także poziom satysfakcji klientów, a każda uwaga jest szczegółowo analizowana, dzięki czemu klienci mają bezpośredni wpływ na zmiany w działalności i organizacji firmy.

Zapoznaj się z Informacją o przetwarzaniu Twoich danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, iż:

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest w Ecopolplast sp. z o.o. Wyspiańskiego 13a 84-300 Lębork
  2. W sprawach ochrony swoich danych osobowych i realizacji swoich praw możesz się skontaktować z nami przez e-mail:biuro@rodo-wolfserwis.pl lub pisemnie na adres naszej siedziby, wskazany powyżej.
  3. Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy (zakupu produktu),
  4. Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych. Będziemy przesyłać informacje handlowe pocztą elektroniczną jeżeli wyraziłeś na to zgodę.
  5. Odbiorcą Twoich danych osobowych będą: partnerzy realizujący usługi płatnicze, dostawcy usług marketingowych, hostingu stron internetowych, wsparcia IT lub analizy stron internetowych,
  6. Twoje dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  7. Twoje dane osobowe przechowujemy przez czas obowiązywania umowy zawartej z Tobą, a także po jej zakończeniu w celach:
  • dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy
  • wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych

Ważne: okres przechowywania danych może być różny w zależności od celu przetwarzania danych:

  • Dla użytkowników, którzy wyrazili zgodę na przetwarzanie danych do realizacji celów przesyłania informacji handlowej/marketingowej drogą elektroniczną, do momentu wycofania zgody.
  • W przypadku użytkowników, którzy wyrazili zgodę na przetwarzanie danych do celów marketingowych: do momentu wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania.
  1. Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  2. Jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem, możesz złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego.
  3. Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy, a w konsekwencji nie będziesz mógł korzystać z naszej oferty
  4. Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np. ze względów rachunkowych lub podatkowych (do wystawienia Faktury wymagane dane to: NIP, dane adresowe nabywcy, nazwa nabywcy). Poza tymi przypadkami podanie Twoich danych jest dobrowolne.
  5. Twoje dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji będzie odbywało się na zasadach analizy behawioralnej oraz źródła pochodzenia (strona www, blog, kampania, itp.), konsekwencją takiego przetwarzania będzie dopasowywanie przesłanych treści w oparciu o wspomnianą analizę (podział ze względu na zainteresowania czy też zaangażowanie).

Mechanizm Cookies. Odnośniki do innych stron

Niektóre obszary i funkcje Serwisu mogą wykorzystywać cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji.. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z dysku.

Cookies:

1. Strona korzysta z plików cookies „sesyjnych” (zapisywane do czasu opuszczenia strony, zamknięcia przeglądarki) oraz stałych (zapisywane na komputerze na określony okres czasu).

2. Użytkownicy stron mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie i blokowanie plików Szczegółowe informacje na ten temat zawarte są w pomocy lub dokumentacji przeglądarki internetowej.

3. Wyłączenie plików cookies najczęściej spowoduje ograniczenie lub zablokowanie niektórych funkcjonalności strony.

Pliki cookies podmiotów trzecich:

1. Na stronie www. www.ecoplastomer.eu wykorzystywane są pliki cookies strony trzeciej – Google Analytics – więcej informacji można znaleźć na stronie: google.com/analytics/learn/privacy.html

2. Pliki Cookies stosowane na stronie głównej i podstronach internetowych www.ecoplastomer.eu nie przechowują danych osobowych.